„Bezpapírové“ jízdné v Ostravě má úspěch. Platebními kartami se za jízdné utratilo přes čtvrt milionu

První 2 týdny ostrého provozu má za sebou unikátní systém jízdného v Ostravě, který umožňuje ve všech prostředcích MHD provozovaných Dopravním podnikem Ostrava a.s. platit bezkontaktní platební kartou. A slaví úspěch, o čemž vypovídají aktuální statistiky - bezkontaktní platební kartou bylo v období 30. 6. – 13. 7. zakoupeno 12 388 jízdenek v hodnotě 225 912 Kč.

Ostrava, 14. července 2016 - První 2 týdny ostrého provozu má za sebou unikátní systém jízdného v Ostravě, který umožňuje ve všech prostředcích MHD provozovaných Dopravním podnikem Ostrava a.s. platit bezkontaktní platební kartou. A slaví úspěch, o čemž vypovídají aktuální statistiky - bezkontaktní platební kartou bylo v období 30. 6. – 13. 7. zakoupeno 12 388 jízdenek v hodnotě 225 912 Kč

Data z clearingového centra, kde se každý den zúčtovávají všechny platební transakce za nákup „bezpapírového“ jízdného, prozrazují další zajímavé informace o využívání platebních karet v dopravních prostředcích ostravské MHD. „Za posledních 14 dní se například ukázalo, že nejoblíbenější linkou pro bezkontaktní platbu jízdného je tramvajová linka číslo 2, ve které lidé zakoupili 1562 jízdenek,“ říká Pavel Nenka ze společnosti XT-Card,
která za chod zúčtovacího centra Dopravnímu podniku Ostrava zodpovídá.

Níže uvádíme podrobnější přehled zajímavých statistik vycházejících z užívání bezkontaktních platebních karet pro nákup jízdného v ostravské MHD:

„Bezpapírové“ jízdné v Ostravě hrazené bezkontaktními platebními kartami (30. 6. – 13.7.)

Celkový objem financí za zakoupené jízdenky

225 912 Kč

Celkový počet zakoupených jízdenek

Celkový počet přestupních jízdenek

8379

Celkový počet nepřestupních jízdenek

3976

Celkový počet celodenních jízdenek

33

V jaký den bylo zakoupeno nejvíce jízdenek?

13. 7. 2016 (1522 jízdenek)

Kdy byl systém plateb bezkontaktními kartami nejvíce vytížený?

13. 7. 2016 mezi 16:00 – 17 00

Nejoblíbenější linka MHD pro platby jízdného bezkontaktními kartami

Tramvaj č. 2 (1562 jízdenek)

Počet registrovaných uživatelů v online rozhraní

476

Počet použitých karet v systému

6337

Více informací o placení jízdného bezkontaktními platebními kartami je k dispozici na webu ostravského Dopravního podniku: www.dpo.cz/jizdne/platebni-karta.html.

Dokumenty ke stažení